Tabanca Define İşareti
Tepe taşın üzerinde borulu kubur tabanca varsa bu tepenin güzey tarafında orta boyda bir ark görünür. Bu ark aslında pınar suyuyla beslenir. Kışın akar yazın kurur vaziyettedir. Argın savak yerinde domuzluğa yakın yerde orta büyüklükte bir taş vardır. Dikkat edin bu taş o dağın taşı değildir. Taşın sivri yapan yeri tabancaya bakar, tabancada bu taşa bakar vaziyettedir. Meblağ bu 2 işaretin orasında olup meblağ toplamı 2 heybedir. Dikkat edin heybeler çürümüş olup meblağ toprağa karışıktır tek tek toplanır.
Diğer görüşler:
1- Tabanca işareti: 1- 25 adım ön tarafından doğal yapıya aykırı nesneler aranmalıdır. Patlamamış tabanca: Osmanlı dönemi gömüsü-dür. Yaklaşık ölçüyle namlu istikametinde 26 – 27 metredir. Patlamış tabanca ise 44 – 45 adım ölçüsüdür.
2- Namlu istikametinde araştırma yapılır. Patlamış tabanca resmi varsa gömü daha ileri mesafelerdedir. Patlamamış tabanca resmi varsa ise gömü daha yakın mesafelerde olabilir.
3-Eğer tabancadan mermiler çıkmış halde resmedilmiş ise mermi adeti ve mermiler arası mesafe önemlidir. Son mermi çok önemli olmakla birlikte eşkıya işareti olma ve definenin birkaç parça halinde gömülmüş olma ihtimali vardır.
4- Tabancanın üzerinde haç veya çarpı işareti varsa gömü 4 adım çevresinde cihaz ile tespit edilebilir.
Tüfek: en uzun ölçüm tüfektir. tüfek patlatılmış ise 60-70 metreyi noktalar.
Yukarıda yazdığımız gibi İlk etapta ön taraf incelenmelidir. Önden sonuç alınmaz ise kabze üzerindeki şekiller dikkate alınacaktır. Buradaki ince kanallar bize ne tarafa gideceğimizi vermektedir. Bu bazen ayaz izi gibi direk son noktayı-da verebilir. Eğer eşkıya işareti ise bölge işaretidir, burası 2. bölgedir. Bir çok tabanca tıpkı ok işareti gibi tam karşıyı-da verebilmektedir. Oklardaki şaşırtmaca tabancanın içinde geçerlidir. Oklar nasıl ters istikameti veriyorsa tabancada kabze çiziklerine paralel olarak ters yada yan tarafı verebilir.
Patlamamış dabança var 10metre dabançanın arka tarafında altın kesesi var
Ters tabanca şelale in yanında