Sahte ve Gerçek İşaretler Nasıl Anlaşılır
Gerçek işareti anlamak için öncelikle işaretin yapıldığı kayanın yerli ve sabit olup olmadığına bakarız. Sonra kayanın kayaç kalitesine bakarız. Eğer volkanik yada kireç taşı kayaç yapısı ise buna dikkat etmemeliyiz. Çünkü işaretler kayaç yapısı kaliteli kayalara yapılır.
Gerçek işaretlerdeki heykeltıraş sanatı diğerlerinden mutlaka farklı olur. Ve her işaret dinin sembolik dilini anlatır. Örnek olarak sahte bir haç ile gerçek bir haç işaretini birbirinden ayırmanın en kolay yolu dinin sembolik dilini bilmektir.
Buna Örnek vermek gerekirse
- Yazı ile haçlar
- Hayvanlar, bitkiler ve diğer yaşam formlarıyla haçlar
- Kilise amblemlerinde haçlar
- Romantik haçlar
- Balık sembolleri
Evet yukarıdaki örneklere uymayan haç varsa bunun sahte olduğunu kolayca anlayabiliriz. Bu sadece haç için geçerli değil, yılan, akrep, civcivli tavuk ve diğer tüm işaretler için geçerlidir.
Gerçek işarette mutlaka deformeye rastlanır. Sahte işaretlere baktığınızda yonmanın daha net ve temiz olduğunu görürüz. Hatta bazı sahte heykel yapımcıları heykeli eski göstermek için önce fosseptik çukuruna atatlar. Fosseptik çukurunda 1 yıl bekleyen heykel 100 yıllık gibi eski görünüme ulaşır. Fosseptik çukurundaki asit taşı deforme ederek daha eski bir görünüme ulaşmasını sağlar.
Sahte sikke yapanlarda benzer bir uygulama ile sikkenin eski görünmesini sağlar. En bilineni sikkeleri fırında pişirmektir. Belli derecede belli zaman kalan metaller eski görünüme ulaşır. Bu şekilde müşteri daha kolay kandırılmaktadır.
Sahte işareti anlamanın bir diğer yoluda size işareti göstereni analiz etmektir. Üçkağıtçı temalı insanların gösterdiği her işaretten şüphelenilmelidir. İşaretin yerini arkadaş biliyor. Arkadaş gelecek, arkadaş gidecek gibi bol arkadaşlı ilişkiler sahtecilerin en çok kullandıkları taktiktir.