Define İşaretleri AnlamıErmeni Gömüleri

Deniz Madenciliği Sorunları, Balıklar Risk Altında Mı

deniz maden yatakları

Derin deniz madenciliği, derin denizden maden yataklarının alınması işlemidir – okyanusun 200 m altındaki alanı kapsar.

Karasal mevduatların tükenmesi ve metallere olan talebin artması , ticari madenciliğin yakınlaşmasıyla birlikte derin denizlere olan ilgiyi artırmaktadır .

Deniz tabanının kazıma ve madencilik süreçlerinden kaynaklanan kirlilik tüm balık türlerine zarar verebilir türleri silebilir.

Derin deniz madenciliğinin etkilerini sınırlandırmak için düzenleme ve azaltma stratejilerine ihtiyaç vardır.

Denizdeki Maden Çeşitleri

Derin deniz madenciliği, derin denizden maden yataklarının alınması işlemidir – 200 m altındaki okyanus alanı, bu da Dünya yüzeyinin yaklaşık% 65’ini kaplar.

Derin denizin maden yataklarına olan ilgi sürekli artmaktadır. Bu büyük ölçüde, bakır, nikel, alüminyum, manganez, çinko, lityum ve kobalt gibi metallerin karada ciddi şekilde azalmaktadır. Madenlerin en çok kullanıldığı alanlar, akıllı telefonlar ve rüzgar türbinleri, güneş panelleri, elektrikli aküler gibi yüksek teknoloji uygulamalarında kullanılmaktadır.

Denizdeki maden yataklarının büyüklüğünü ve derecesini değerlendirerek derin denizler keşfe açıldı. Mayıs 2018 itibariyle, ulusal yargı alanı dışındaki alanlarda faaliyetleri düzenleyen Uluslararası Deniz Tabanı Kurumu (ISA), derin deniz mineral yataklarının araştırılması için 29 sözleşme imzaladı. Pasifik ve Hint okyanuslarında ve Orta Atlantik Sırtı boyunca araştırmalar yapıldı.

Deniz Madenciliği Balıklar Ne Olacak

Deniz tabanı çok çeşitli jeolojik özellikler içerir. Bunlara deniz yüzeyinin 3.500-6.500 m altındaki abisal düzlükleri, deniz suyunda bilinen volkanik su altı dağları, volkanik aktivite ile ısıtılan patlama suyuyla hidrotermal menfezler ve yaklaşık 11.000 m’de kaydedilen en büyük derinlik olan Mariana Çukuru gibi derin hendekler vardır.

Bu derinlikler, güneş ışığından yoksun yüksek basınçlı bir ortama adapte olmuş bir çok canlıya ev sahipliği yapar. Bu canlılar henüz keşvedilmemiş canlılardır. bu canlılar hakkında yeterli bilgi sahibi olunmaması yapılacak çalışmayıda zorlaştırıyor. bilinçsizce yapılacak çalışmalar bu türlerin neslinin tükenmesine neden olabilir.

Bilinen türler olan Balina, ton balığı ve köpekbalıkları madencilik ekipmanı ve yüzey gemilerinin neden olduğu gürültü, titreşim ve kirlenmenin yanı sıra, olası yakıt ve toksik ürün sızıntıları ve dökülmelerinden etkilenebilir.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.