Define İşaretleri AnlamıErmeni Gömüleri

Değerli ve Değersiz Define İşaretleri ve Anlamları

Kayalara yapılmış basit küçük yuvarlak oymalar çok değerli olarak kabul edilmeyebilir. Aslına bakılırsa değersiz olarak kabul edeceğimiz çokta işaret yoktur, neredeyse her işaret bizim için değerlidir. Şimdi aşağıda önem verdiğimiz bazı işaretlerin ne anlama geldiğini yazacağız.

2 Ayak İzi

Yukarı resimde gördüğünüz 2 ayak izi üzerine çıkıp tam karşıya bakmanız gereklidir. Eğer parmaklar arasında fark olsaydı farklı olan tarafa bakmanız gerekecekti. Bu işarette fark olmasada sanki sol işaret parmağı biraz sola bakar şekilde duruyor. Buda şu demektir, tam karşıya bak eğer önemli bişey yoksa sol ayak baş parmağı dikkate alarak biraz sol çapraza bakmanız gerekecektir.

Daire İçinde Haç

Bu şekildeki daire içindeki haç varsa güneşi temsil ediyor olabilir. Dikkat ederseniz dairenin çevresinde güneş ışınları var. Burada muhtemel büyük mezar vardır bu mezar güneşin hem doğarken hem batarken vurduğu yerde olabilir. Yada tam karşısında öğle saatinde tam olarak güneşin bağrına gelecek şekilde yapılmış olabilir. Karşıda toprak zeminde farklılık arayın.

İnsan Adam Kovboy

Bu şekildeki kovboya benzeyen insan işaretleri genelde eşkiya işidir. Dikkat ederseniz çokta kaliteli olmayıp basit bir kasatura ile çizilmiştir. Önce bu bölgede eşkiya izleri varmı ona bakın. Yoksa adamın baktığı yerde araştırma yapın.

Güneş ve İstavroz

Güneş ve istavroz yan yana ise burada oda aranmalıdır. Muhtemelen kapalı oda içerisinde 2 adet mezar vardır. Bu mezarların biri bayan diğeri erkek mezarıdır sağdaki güneş bayanı soldaki erkeği temsil eder.

Halka Ortasında Çizgi

Halka sade olduğu zaman para bulunduğu kayanın içerisindedir. Lakin bunun ortasında çizgi vardır. Muhtemel grek alfabesinin 8. harfi olan tita dır. Sayısal karşılığı 8 dir. Uzak kapalı ve su anlamları taşımaktadır. Yani bulunduğu kayada olmadığını bu şekilde anlaşış oluruz. Su varsa suya yakın yerde arama yapmak gerekebilir.

Horasan Giriş

Tahminimizce giriş kapatma yöntemlerinden bir tanesi, Ortadaki yada yan ana kayada horasan aranmalıdır. Eğer Horasan varsa burası giriş yeri olabilir. Yada bu kayanın içinde bişeyler olduğunu anlamış oluruz.

Bizans Haç İşareti

100 den fazla haç modeli vardır, bu şekildeki orantılı haçlar bizans haçıdır. Korunmak yada korumak için yapılmıştır. Ya yerleşim yeridir bi tür bölge koruması için yapılmıştır. Yada değer verilen bişey vardır onu korumak için yapılmıştır.

Kabartma ve Oyma El

Normalde el işaretleri kabartma yada oyma olur, şimdi yukarı resimdeki el kabartmamı oymamı onu anlamak lazım. Çünkü el işaretlerinde dikkat edeceğimiz yer eldeki farklılıktır. Örnek işarete baktığımızda ilk önce buna dikkat ediyoruz. İşaret parmağı, orta parmak, yüzük parmağı ve sırça parmak kabartma iken baş parmağın oyma olduğunu görüyoruz. O zaman gideceğimiz yer baş parmak istikametidir.

Kabartma Haç

Kabartma işaretler her zaman için oymalardan daha değerlidir. Üstelik gömüsüde derin olmaz. muhtemelen karşı tarafında büyük bir mezar vardır. Tüm işaretlerde olduğu gibi bilinen çözüm yöntemleri dışında zihinsel sorgulama ile sonuç aramalıdır. Daha doğrusu felsefe yapmalıdır. Bu bölgede gömü olduğunu bu gömünün sırlarını çözmek için öncelikle coğrafyayı tanıması gerekir. Defineciliğin ana konusu çözüm üretmek ve bu çözümü filozofların nasıl cevapladığını bilmemiz gereklidir.

Muhtemel bir kapı girişidir, içeride ne olduğunu ancak içeri girildiğinde görülebilir. Ön tarafa bakılırsa burası ev değil muhtemel bir kaya mezar girişidir.

2 At Nalı

Resimde görünen nallar büyük ihtimal yeni çizilmiş. Nal genelde eşkiya işaretidir. Her işarette olduğu gibi nal işaretinde ilk akla gelen burada gerçekten bişey varmıdır sorusudur. Define işaretleri ve dinsel semboller arasındaki fark olduğu için kayaya yapılan her işareti yada sembolün kesin parası vardır dememize engel olur. Burada işaret ve sembol 2 farklı düşünce akımı vardır. Nal işaretleri bu akımı tamamen yok sayar şekilde direk define işaretidir. Kesin şekilde paraya işarettir.

Bu kaya mil taşı yada mesafe taşı olabilir, çünkü mevcut işaret bize yön ve mesafe vermektedir. Eğer mil taşı değilse definenin nerede olduğunu ne kadar mesafede olduğunu anlatabilir. Burada patika yok varsa kesişme noktalarını iyi incelemek lazım.

Yukarı resimdeki el işareti normal kayaya yapılmamıştır. Ya horasan yada günümüz harçlarından birisi olabilir. El işaretleri hiç bir zaman smetrik olmaz, mutlaka bir tarafında göze çarpan farklılık olur. Örnek olması gerektiğinden daha kısa parmak gibi düşünün. bu elde sırça parmakta biraz değişiklik var ama kesin olarak el işaretidir diyemediğim için üzerinde yorum yapamayacağım.

Dibek taşıdır define işareti değildir. Hem dibek hemde yağ sıkma taşıdır. tahıl ürünlerinin ezilmesi için dibek taşı olarak kullanılırken, ek olarak yağ sıkmak içinde kullanılmıştır.

Bunlarıda Bilmelisiniz.

İşaret çözerken öncelikle bunu gerçekten işaret olup olmadığını bilmeniz gereklidir. İşaret ile sembol birbirinden farklıdır. semboller üzerinde çözüm arayarak zamanınızı boşa harcamayın. İşaretler bir olduğu işaret ederken semboller bir duyguyu ifade edecektir. Ayrıca her işaretin çözümü aynı olmayabilir. Her dönemde yaşamış toplumların düşünce yapısı ve ölçü birimleride aynı değildir.

Örnek olarak kurtuluş savaşından sonra imzalanan lozan anlaşmasında bulunan bir madde gereği Türkiye’de yaşayan rumlar Yunanistana, Yunanistan’da yaşayan Türkler ise Türkiye’ye gelmiştir. Bu yakın tarih örneğidir.

İnsanlık tarihi Paleolitik çağda kayaları ve mağaraları oyarak yaşamaya başlamıştır. , Mezolitik çağda ilk defa suya yakın alanlara yaklaşım avlanmayı öğrendikleri çağdır.

Neotelik dönemde insanlar tarımla uğraşmaya başlamıştır. Kalkolitik dönem ise tarımız iyice geliştiği, köy, kasaba, şehir hatta devletleşme dönemidir.

Arkaik dönem, klasik dönem, helenistik dönem, roma dönemi toprak için büyük savaşların yapıldığı dönemdir. Define işaretlerini çözerken tüm bunları bilmek bu uygarlıklara ait bilgiler edinilmelidir. Üzerinde çalışma yaptığınız işaretin hangi uygarlık tarafından yapıldığını bilmiyorsanız çözmeniz imkansız hale gelebilir.

Kaynak; Define Sohbeti

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.