Define İşaretleri AnlamıErmeni Gömüleri

Define İşaretleri Çizgiler Anlamı

Definecilikte çizgiler bizi en çok şaşırtan yön ve mesafe verici işaretlerdir. Düz çizgiler ile dikey çizgilerin anlamları farklıdır. çift; dalgalı; karışık bunların her birinin bir anlatım, dili vardır. Definecilikte çizgiler neler ifade ediyor merak ediyorsanız buyurun okuyun.

İlk olarak düz çizgiden bahsedelim. Düz işlenmiş bir çizgi bize istikamet verir, bu bazen gidilecek mesafenin ne kadar olduğunu’da anlatabilir. örnek olarak çizgi boyu ölçülür; 1 cm si 1 adım (70 cm) olarak hesaplanıp çizgi boyuna devam edilir. gelinen noktada ya 2. işaret vardır; yada son noktadır.

Bir veya daha fazla dalgalı çizgiler su yönünde araştırma yapmamıza olanak verir; bu en çok dere yataklarına yakın bölgelerde olur. derenin  geçiş yerleri vardır; oralara dikkat edin küçük ve orta büyüklükte yuvarlak oyma olabilir;  varsa muhtemelen mezara giden yolu gösteriyordur.

Yatay iki çizgi ve ortasında diky çizgiler ve çizgilerin içinde küçük daire işareti mağara girişinin habercisidir. bu bölgede mağara aramalıyız.

Dikey iki çizgi ve ortasında yatay çizgiler varsa ve çizgilerin içinde bir daire işareti mevcutsa; buda tuzaklı bir mağara girişinin habercisidir. dikkatli olunması gereken işarettir. yani burada dikey ve yatay fark etmiyor  2 çizgiyi kesen 1 çizgi mağara işaretidir aradaki tek fark biri tuzaklı diğeri tuzaksız.

Yatay iki çizgi ve 4 dikey çizgilerin dışında küçük daire işlemi var ise bu bize çevrede ağzı tıpalanmış bir mağaranın bulunduğunu haber eder. dikkatli bir araştırma ile tıpanın yapay olduğunu kolayca anlayabilirsiniz.

Dört dikey ve bir yatay çizgi define içeren bir mezarın işaretidir. bölgede birden çok mezar ve mezar odası olma ihtimali yüksektir. civar komple karantinaya alınıp  boşluk tespiti yapılmalıdır.

Üç dikey birde yatay çizgi varsa, hilal işareti ile birlikte bu tuzak ve zehir içeren mağaranın habercisidir. dikkatli bir çalışma gerektiren noktadır.

define işaretleri çizgiler
kayada ince çizgiler
Yorumlar

  1. Aziz kurtulus dedi ki:

    Uzmanından meraklıları ve yeni başlayanlara hitaben kaleme alınmış ve çok detaylı ve değerli bilgiler verilmiş, tebrik ederim ,eleştirim ise ; bugune kadar hiçbir çalışma, makale, kitapta bu kadar çok, kelime, harf dizilişi gibi onlarca hatayı tek bir makalede göremedim, kitap olarak basılmış olsaydı daha vahimdi, ama klavye ile duzeltilebilir, aksa halde rekorlar kitabına aday olunabilir Saygılarımla,

  2. Murat dedi ki:

    Birden fazla düz çizgi var ve hepsi dikey halinde