Define İşaretleri AnlamıErmeni Gömüleri

Dedektör Nasıl Test Edilir

Dedektör Nasıl Test Edilir

İlk defa dedektör sahibi olan birinin test yapmadan araziye çıkmasını tavsiye etmiyoruz. Hava ve toprak olmak üzere 2 farklı testi yaptıktan sonra araziye çıkıp arama yapmalısınız.

Hava Testi

Genel olarak konuşmak gerekirse, Hava Testi dedektörün hassaslığını en iyi anlayabileceğiniz test yöntemidir. Cihaz hava testinde yapamadığını zeminde yapması mümkün değildir. En küçük parçaları hava testinde deneyerek yapmanız gerekir.

  • Hava testi dedektörün metal ögeleri nasıl anlattığı hakkında basit bir derstir.

Hava testine başlamadan önce çeşitli madeni paraları, altın ve gümüş, alüminyum parçaları ve paslı ve normal demir parçasını hazırlayın. Test alanında elektromanyetik dalgaların olmadığından emin olun. Çünkü bunların çoğu, test ettiğiniz nesnelere müdahale edebilecek veya sinyali tamamen maskeleyebilir. Elektromanyetik dalgalar elektrik direkleri altı örnek gösterilebilir.

Dedektörünüzü bir masaya yatırın ve başlığın karşısına geçerek testlerinize başlayın. Tıpkı resimde olduğu gibi.

Testi zeminde yapmak isterseniz her bir parçayı arada boşluk bırakarak sıraların, metalleri yerleştirmeden önde zeminde başka metal olmadığını kontrol edin. Testinizi yaptıktan sonra her bir metale verdiği tepkiyi kaydedin.

Gömerek Test

Metal tespiti sabır gerektiren bir iştir. Şimdi yapmanız gereken en önemli şeylerden biri, metal dedektörünüzün toprakta farklı metal türleri için verdiği tepkiyi öğrenmek.

Belirli aralıklarla çukurlarınızı açın ve farklı metalleri çukurlara koyup kapatın, hangi çukura hangi metali koyduğunuzu kaydedin.

Normal sağlıklı bir dedektörün toprak altındaki metallere vereceği tepkiler şu şekilde olmalıdır.

  • -Gümüşe biraz gevreksi net gıcırtı çıkaracaktır.
  • -Bakıra keskin ve yüksek tonda tepki verir.
  • -Altın ve nikelde ses tonu biraz düşüktür fakat çok temiz bir sesle tepki verir.
  • -Paslı bir metale kaba ve cızırtılı bir ses tonuyla karşılık verir.

Dedektör ayarları ses tonlarında değişikliğe neden olabileceğini unutmayın. Düşük mod sesi biraz daha gevrekleştirebilir. Bunları birbirinden ayırmanız için farklı ayar modlarında tekrar tekrar test yapmalısınız.

Dedektörünüzü en sağlıklı kullandığınız ayarı bulun çok fazla ayar değişikliğini yapmayın. Özellikle hassasiyeti iyi kullanın, size hitab eden hassasiyet ayarını bulun ve kaydedin.

En Sık Karşılaşılan Sorunlar

1- Dedektörünüzü hassasiyeti çok düşükse küçük metalleri kaçırabilirsiniz, hassasiyet ayarını yüksekten başlayın kademeli olarak aşağı çekmeyi deneyin.

2- Gümüş paraları duyabiliyorum ama altın ve nikeli duyamıyorum.

Muhtemelen düşük iletkenlik malzemelerini filtreleyen bir ayrımcı ayarına sahipsiniz. Hedefleri duyabildiğinden emin olmak için metal dedektörünüzü “tüm metal” moduna geçirmeyi deneyin.

3- Tüm metallere aynı ses tonuyla cevap veriyorsa.

Metal dedektörünüzü yanlışlıkla pinpoint modunda alabilirsiniz. Pinpoint modunu kapatın ve tekrar deneyin. Bu çok yaygın bir hatadır.

Ayrıca dedektörünüz doğru şekilde ayarlanmamış olabilir. Lütfen kullanım kılavuzunuza başvurun ve bir başlangıç modunu bulmaya çalışın. O kadar çok marka model varki burada net konuşmak çok zor. Şunu diyebilirim yeni başlayanlar için en iyisi para moodudur.

4- Sahte Sinyaller üretip garip ve tutarsız davranıyorsa

Metal dedektörünüz çok sayıda sahte sinyal üretiyorsa Frekansları, yer dengelerini veya hassasiyeti azaltmanız gerekebilir. Ayrıca elektriksel parazitlere de yakın olabilirsiniz. Ek olarak toprak ayarını yeniden yapmanız gerekebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.