Define İşaretleri AnlamıErmeni Gömüleri

Altın Manyetik Değildir, Mıknatıslar Neleri Çeker

Mıknatıslar, kendileri gibi manyetik alanlara sahip olan malzemeleri (demir gibi) kuvvetle çeker. Altın, alüminyum, gümüş ve hatta bu tür alanlardan yoksun olan bazı yüksek kromlu paslanmaz çelik türleri gibi pek çok metali önemli ölçüde çekmezler. Hatta saf altın hafifçe itilir.

Saf altın manyetik alan oluşturmaz. Yani, mıknatıslanma özelliği yoktur. Altın alaşımları vardır, örneğin atomların yaklaşık % 20’sinden fazlası demir ile değiştirilmişse, çok soğuk olduklarında, oda sıcaklığından çok daha soğukken kendi başlarına mıknatıslanırlar.

Gümüş belirgin bir şekilde manyetik alan oluşturmaz. Aslında sadece demir, nikel, kobalt, gadolinyum, neodim ve samaryum manyetiktir. Gümüşün manyetik olmadığını bilmek faydalıdır, bazı yöntemlerle gümüşün sahte olup olmadığını anlama yolları vardır. Örneğin, birileri size gümüş takılar ya da madeni paralar satmaya çalışıyorsa, onları mıknatısla test edebilirsiniz.. Eğer mıknatıstan etkilenirlerse saf gümüş değildirler (gümüş zincirin ucunda toka varsa genellikle manyetik olduğundan, bu kısmı görmezden gelebilirsiniz).

Altın ve Gümüş manyetik değilse, metal dedektörleri onu nasıl bulur?

Metal dedektörleri, Lenz etkisi adı verilen bir prensibi kullanarak altın veya gümüş gibi manyetik olmayan metaller bulabilirler. Metal detektörünün altın bir madeni para üzerine getirilmesi, madeni parada hafif bir elektrik alanı oluşturacaktır. Metal dedektörü bu alanı algılayabilir ve sizi bozuk paraya karşı uyarabilir.

Kısacası altın ve bakır diyamanyetik metal olduğu için mıknatıslanma yerine onları hafifçe iteceği anlamına gelir.

Mıknatıslar, eritilmiş altın

Mıknatıslar Nasıl Çalışır ?

Bir mıknatıs, diğer metalleri çekme kabiliyetine sahip bir metal parçasıdır. Dünya’nın kendiside büyük bir mıknatıstır. Mıknatıslar pozitif ve negatif kutuplara (kuzey ve güney) sahiptir, çoğu insanın bildiği gibi, eşleşen kutuplar birbirlerini iterken, karşı kutuplar birbirlerini çeker.

Mıknatıslar Hangi Metalleri Çeker

Mıknatısların çektiği metaller ferromanyetik metaller olarak bilinir. Bu metaller manyetik özelliklere sahip milyarlarca münferit atomdan oluşur, yani mıknatıslar onlara sıkıca yapışır. Bazı örnekler demir, kobalt, nikel, çelik (çoğunlukla demir olduğu için), manganez, gadolinyum ve lodestondur.

Mıknatısların Çekmediği Metaller

Alüminyum, pirinç, bakır, altın, kurşun ve gümüş gibi metalleri mıknatıslar çekmez, çünkü metal gurupları farklıdır.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.