VLF Dedektör Kullanım Teknikleri
VLF Dedektör Kullanım Teknikleri; Özellikle ilk kez dedektör kullananların yaptıkları ilk hata dedektörü ellerine aldıklarında kürek tutar gibi tutarlar, ve bir an önce aramaya başlayıp ilk siftahı yapalım telaşı vardır, Bunlar yanlıştır. siz ilk kez dedektör kullacaksanız öncelikle üzerinizdeki kasıntıyı atın, derin nefes aldıktan sonra tamamen rahatladığınız-dan emin olun.
Daha sonra dedektörü elinize alın ve sapı tuttuğunuzda acemi bi duruş değil kendinizi gayet rahat hissedin. Dedektörün mil ve dirsek ayarı boyunuz ve kol uzunluğun-uza uygun olduğuna dikkat edin, özellikle uzun yada kısa mil sağlıklı arama yapmanıza engel olabildiği gibi kısa zamanda yorulmanıza neden olur.
Kol ve mil uzunluğunu ayarladığınızda dedektörün başlığı yerden asgari 3 azami 6 cm yukarıda kalacak şekilde ayarlayın. Sallama işlemine başladığınızda dedektörün başlığının yere paralel şekilde olmasına dikkat edin. Dedektörü tuttuğunuzda dirseğin kol dayamağından yukarı kalmasına dikkat edin. Yorulma ve daha sağlıklı sallama için kol kayışını mutlaka takın, kayışın boşluğunu aldıktan sonra hafifçe sıkın.
Tüm işlemleri tamamladıktan sonra başlığın yere yakın ve paralel olduğunu tekrar kontrol edin. Başlık zemine ne kadar yakın olursa o kadar iyidir, bu şekilde en küçük parçaları dahi yakalayabilirsiniz. Arama esnasında başlığı gereksiz yere çok fazla yukarı kaldırma yada yere koyma işlemi yapmayın.
Dedektörü sallarken yürüme hızınıza dikkat edin, arada boşluklar bırakmamaya dikkat edin. sallamaları her zaman üst üste gelecek kadar birbirine yakın yapın. Dedektör kullanımında sallama hızı çok önemlidir, ne çok hızlı nede çok yavaş bunun en verimli olanı saniyede 1 metre hıza ulaşacak bir sallama gerçekleştirin. Sallamayı yanlara doğru gerçekleştirin. 1. sallamadan sonra 2. sallamayı yaparken arada boşluk bırakmayın, alınan sinyallerin en verimsizi aslında önemli bulgulara ulaşmanıza neden olur.
Kulaklıkta önemlidir, sesler arasındaki farklılığını ve düşük sesleri kaçırmadığına dikkat edin. İyi bir kulaklık arama süresince size en büyük yardımı sağlayacak önemli etkenlerdendir.
Dedektörle define arama ciddi şekilde bağımlılık yaratabilir – özellikle kalıntıları kazırken bulma anı anlatılmaz yaşanır.
Yeni başlayanlar bu hobiyi cidden yapıp yapmayacağından emin değilse yüksek fiyata dedektör almalarını tavsiye etmiyoruz. Başlangıç seviyesi ortalama 3 bin T.L civarında bir dedektörle yola çıkmalısınız. Bazı defineciler bu işi sevip sevmeyeceğinden emin olmadan dedektörle beraber pinpointer, ekstra başlıklar, keseler, taşıma çantaları, eldivenler gibi benzer malzemelerede para harcarlar. Buna hiç gerek yok, ihtiyacınız olan bir dedektör ve bir soğan çapası.
Bu İşi Kimler Yapıyor.
1- Tarihin aşkı olanlar. Yüzlerce yıldır gün ışığını görmemiş bir şeyi elinizde tutabilmek heyecanını.
2- Madeni para toplama aşkı. Eski Yunan, Roma, Bizans ve Osmanlı gibi eski İmparatorluklara ait paraları bulmayı.
3- Aktif ve açık havada olmanın sevgisi. İster inanın ister inanmayın, Egzersiz yapmak isteyenler için bir numara hobidir. Dağ odunlarıyla alüminyum çaydanlıkta demlenmiş bir çayın zevkini ancak yaşayanlar bilir.
4- Ve tabii ki, bulduklarınızı (altın / gümüş takılar) bunlardan edeceğiniz finansal kazanç
Okuduğunuz için teşekkür ederim, başka bir makalede görüşmek ümidiyle esen kalın. Define Sohbeti MendereS