Doğan – Şahin – Kartal İşareti
Kartal İşareti Yunanlılara aitse otorite ve erkekliği sembol-ize eder. Bir ucu zeusa kadar dayanır. Eğer mezar başlarına resmedilmiş ise bu ölen kişinin cesaretiyle alakalıdır. En çok asker mezarlarında görünür. Kartal mezara bakar vaziyettedir eğer çift başlı ise bu asker değil senato adamıdır kartalın din adamlarıyla hiç alakası yoktur.
Diğer görüş: kartal işareti dik kaya alnında olmalıdır tam karşısında düz alanda mezarı vardır, Mezar doludur içinden askeri eşyalar çıkar, kılıç ve mızraklar çürümüştür işe yaramaz ama diğer malzemeler iyidir.
Diğer görüşler: Doğan ya da şahin yırtıcıdır, görme kabiliyeti gelişmiştir. Avını yakalar ve ayakları arasına alır öyle yer. Büyük ihtimalle eşkıya ya da savaş gömüleridir. Gömüsü genelde kapalı mekanlar içinde olur. Baktığı istikamet önemlidir. Şahin ya da doğan avını nasıl yiyorsa bizim de o şekilde gömüyü aramamız gerekir. Yani ayakların altına bakacağız. Sonuç alamazsak baktığı yönde araştırma yapacağız. Kesin define işaretidir. Bu arada tuzakları göz ardı etmemek gerekir.
Maddeler Halinde Kartal İşareti
1- Kartalın kafası üzerinde istavroz varsa Bizans gömü süne işaret eder. Kral mezarı olabilir.
2- Kartalın kanadı açıksa ölen kişinin anısına yapılan gömüdür. Mezar hediyesi vardır. Mezar güçlü birine ait ise kişisel eşyalarına ulaşılabilir. Ama bununla birlikte çevresindeki mezar boş da olabilir.
3- Kanatları kapalı ise tünemiş şekilde ise gömüsü kapalı bir mağara içindedir.
4- Kartal sembolünün olduğu yerde gömü kaya içinde aranmalıdır.
5- Kartalın ayaklarının altındaki kaya önemlidir.
6- Çevredeki kayalar itina ile araştırılmalı değişik yapıdaki kayalarda araştırma yapılmalı. 7- Kartalın baktığı istikamette veya kuyruğunun gösterdiği istikamette araştırma yapılmalıdır.
8- Başının üzerinde olan haç işareti yemin veya teyit anlamındadır.
9- Oyma kartal çok anlamlı değildir.
10- İkinci bir işaret olarak yılan da mevcut olabilir.
Doğan – Şahin – Kartal İşareti Diğer Çözümler
Başka bir bakış açısı ile; Yırtıcı kuşlar her devirde güç ve kuvvetin örneği olmuşlardır. Para konusunda da böyle bir yaklaşım vardır. Yırtıcılar büyük parayı ifade ederler. Muhtemelen savaşçı bir komutanın veya kılıç kullanabilen bir kralın malıdır. Kralın başı üzerine istavroz (hac) konulmuşsa bu para büyük olasılıkla Roma-Bizans dönemine aittir. İşaretin hemen altında yada uygun olan en yakın aşağı bölgesinde emaneti vardır. Kuşun kanatları açıksa kişinin hatırasına ve ölümünden sonra bu mal gömülmüştür.
Mezar değildir ama içindeki kılıcı mezar maskesi savaş miğferi vb. eşyalarla birlikte parası vardır. Yırtıcı kuşlu para mutlak müjdeli paradır. Müjdesi çoğu kez kuşun yukarı bakması halinde çenesinin altındadır. Kanatları kapalı ve tünemiş ise yeri’de kapalı mekansa emanet o mekanın içindedir.
Acık arazide kayada oyuk yada çizilmiş kuşun ön istikametinde mutlaka bir kaya aramak gerekir. Bu kaya o mıntıkada farklı ve ilgi çekecek bir görkemde olur. Ayrıca kolayca bulunur. Emanet o taşın altındadır ve kayalık alanda yırtıcı kuşun sadece çizimi vardır. Başka bir şey görülmüyorsa önündeki bir yerli taş işaret olabilir. Taşın dibi kontrol edilmelidir. Bu tip yerlerde genellikle oyulmuş murçlu kaya olur. Bunu aramak ve sayıp ölçmek gerekir.
Açık arazide yırtıcı kuşun parası baktığı değil kuyruğu yönünde olur. Kaya parçası bir yerinden işlenmiştir. Ayrıca kuşun gagası ve başı motif-lenmiş buda bir semboldür. V emaneti arka tarafında ayrıca yine kayalık bir alan içindedir. Kartal-Şahin parası açık alanda toprakta aranmamalıdır.
Kartal Farklı Bir Yaklaşım Daha;
Hititlerde kadın ve erkek eşitliğinin, gücün, ayrıca mitolojide küller üstünde yeniden doğuşun sembolüdür. Bu sembolün Eski Mısırlılarda da olması, saraydaki Mısır yazıcıları vasıtasıyla Hititlere geçtiğini çıkartıyoruz. Bu sembolü daha sonra Yunanlılarla Avrupa ve Amerika’ya geçmiş, Anadolu’da ise devam ederek kurulan bızans ımparaorlugu , anadolu selçuklu devleti , Fener Rum Patriği, Arnavutluk Cumhuriyeti gibi devletler kullanmıştır.
Bugün bu sembol Selçuk Üniversitesi’nin ve Konya Büyük şehir Belediyesi’nin de sembolüdür. Çift baş yerine tek başlı kartal sembolleri Anadolu’da bazı kurum ve kuruluşlarda hâlâ kullanılmaktadır. Amerikan para birimi doların üzerinde kartal sembolü kullanılmaktadır. Bu para üzerindeki kartalın kanatlarındaki tüy sayısının 33 olması da masonluk’un en yüksek mertebesini de ifade etmektedir. Bu para üzerindeki anlamı ise, ekonomik olarak dünyaya hakim olma ve emperyalizm düşüncesinin ifadesidir.
Başka Bir Yorum: selamlar güzel konu olmuş elimde olan kartal işaretleri ile konuyu destekleyeyim 1 nolu resimdeki kartalımız ermeni işaretidir 1600 mt mesafede son noktası olmak üzere 2 ayrı noktada parası daha bulunmaktadır tarafımızdan çözümlenmiştir.