Yeni Dedektör Sahiplerinin Bilmesi Gerekenler
Yeni Dedektör; İlk defa dedektör aldığınızda bir an önce araziye çıkıp aramaya başlamak için sabırsızlanırsınız. Şu varki araziye çıkmadan önce bilmeniz gerekenler vardır, bunların başında aldığınız dedektörün kullanım kılavuzunuzu tekrar tekrar gözden geçirmek ve cihazınızı testlere tabi tutmaktır. Size en büyük desteği sağlayacak olan İnternet adresidir. cihazınızın marka modelini yazarak gerek kullanımı gerekse metal cinslerine göre tepkilerini test videolarında görerek kendinizi geliştirebilirsiniz.
Madeni paralar, geçmiş uygarlıklara ait küpe yüzük gibi kalıntılar, kayıp mücevherler ve altın külçeleri metal dedektörünüzle bulabileceğiniz birçok farklı değerli eşya türü vardır. Ören yerleri genellikle para, emanetler veya mücevherat bulacağınız yerdedir. Araştırmaya başlamadan önce sit alanı veya özel mülke girmeden önce izin almayı ihmal etmeyin.
Ayrıca bölgenizde definecilerin toplanma yeri olup olmadığını araştırın, Define sohbetlerine katılın ve nerede ne arayacağınız hakkında bilgiler edinin. Dedektörü olan diğer definecilerle yeni arkadaşlıklar edinebilirsiniz.
Define avı için en verimli yerler listesi şunlardır.
Ören yerleri
Savaş alanları
Meralar
Hayalet kasabalar ve antik şehirler
Eski evler
Sahiller
Kiliseler
Türkiyede hala bolca hazine var.
Define tespit edilecek en iyi yerler, daha önce altın bulunan ve benzer jeolojiye sahip olan bölgelerdir. Yeni sahalar hakkında bilgi edinmek için araştırmanızı yapın. özellikle yeni model dedektörler eskilere göre biraz daha derinlere inme özelliğine sahiptir, taranmış sahaları tekrar elden geçirmek için yei model tercih edilmelidir. Garrett At Max ve Nokta İmpact tüm arazi koşullarına uyumlu metal dedektörüdür, antik paraları, küpe, yüzük gibi kalıntıları, mücevherleri ve hatta altın külçelerini avlamak için en ideal modellerdir. Standart veya Profesyonel arama modlarından birini seçerek zaman kaybetmeden aramaya başlayabilirsiniz.
Madeni para, mücevherat, küpe, yüzük gibi kalıntı avı, altın aramaların aksine farklı bir çalışma mantığı içerir . Madeni para, mücevher ve kalıntı dedektörleri, altın arama dedektörlerinden farklı performans özelliklerine sahiptir. Madeni para, mücevher ve kalıntı avlanma dedektörleri iyi bir ayrımcılığa sahiptir ve önemsiz metalleri reddetmek için ayarlanabilir. Böylece kullanıcı bir hedefi kazmadan önce ne olduğunu tahmin edebilir.
Tüm metaller modunda arama yaparsanız herhangi bir metalin maskelenmesi veya yok sayması mümkün değildir, Demir, çivi dahil tüm metalleri tespit edilecektir. bu kullanıcıya pek mantıklı gelmez fakat dedektörün en derinleri algıladığı ayar budur. Çok fazla mineralin olmadığı toprakta arama yapıyorsanız dedektörünüz sürekli sahte sinyaller üretmiyorsa tüm metaller modunu kullanmanızı tavsiye ederim.
Kulaklık
Küçük sesleri duyabilmeniz ve yoldan geçenlerin dikkatini çekmemek için kulaklık kullanmalısınız.
Başlık seçimine önem verin.
Başlığın büyüklüğü, detektörün algılama derinliğini ve hassaslığını etkileyebilir. Başlık ne kadar büyükse, o kadar derini algılar, fakat küçük hedeflere karşı daha az duyarlılığa sahip olur. Çap ne kadar küçük olursa, o kadar hassas olur, ancak daha az algılama derinliğine sahiptir.. Küçük başlıklar hafif olduğu için kontrol edilmesi hem kolay olur hemde sizi yormaz.
Daha küçük boyuttaki dedektör başlıkları mineralli zeminde çok daha iyidir, mineralden etkilenerek sahte sinyal üretme yerine sadece değerlilere duyarlılık gösterip size zaman kazandırır. Konsantrik bobin, Monoloop bobin, Çift D (DD) Bobin en çok kullanılan çeşitlerdir. Çift D (DD) bobin (özellikle ağır mineralli zeminde) derinlik, hassasiyet ve çok kapsamlı bir arama modelidir.