Altın Olan Yere Yıldırım Düşer mi ?
Yıldırım iletken metallere daha çok düştüğü düşünülürse altın olan yere yıldırım düşmesi oldukça mantıklıdır. Altının gök yüzüne yakın, yani hakim bir tepede olması ve ucunun biraz sivri duruyor olması yıldırım düşmesinin önemli nedenlerindendir. Özellikle hakim tepede bolca yıldırım düşen yerler varsa burada altın olabileceği düşüncesi doğrudur. Bölge karantinaya alınıp define cihazları ile arama yapılmalıdır.
Yıldırımın çokça düştüğü yerler sadece altın olarak yorumlanmamalı, altın dışında farklı madenlerinde olduğu göz önünde bulundurulmalıdır.
Altın madeni diğer metallerden farklı olarak kütle ağırlığı 197 olan 19,3 gr/cm3 gibi yüksek bir yoğunluğa sahip, yumuşak, parlak ve sarı renkli ağır bir elementtir.
Altın 1064°C ergimeye başlar ve 2856°C kaynama sıcaklığına ulaşır. Asitlere karşı dayanıklılığı, doğada serbest halde bulunabilmesi ve kolay işlenebilmesi gibi özellikleri vardır. Altın insanoğlunun ilk çağlardan beri ilgisini çekmiş ve en kıymetli metaller arasında yerini almıştır.
Kolay kolay tepkimeye girmeyen altın çok kararlı bir elementtir. Hava ve su temasından etkilenmez. Bundan dolayı hiçbir zaman paslanmaz, kararmaz ve donuklaşmaz. Saf haldeyken oldukça yumuşaktır, kolayca dövülerek biçimlendirilebilir, tel ve levha haline getirilebilir. Mineralleri kübik kristal yapısına sahiptir.
Burada anlamamız gereken diğer konu yıldırım ve şimşek birbirinden ayrıdır.
Şimşek bulutların hareketi sırasında içlerinde oluşan buz kristallerinin birbirlerine sürtünerek bir statik elektrik enerjisi açığa çıkardıkları düşünülmektedir. Bu elektrik enerjisi bulutların üst katmanlarında pozitif (+), alt katmanlarında ise negatif (-) yüklü olarak birikiyor. Bulutun içindeki yük havayı iyonize edecek güce ulaştığında şimşek oluşuyor.
Yıldırım ise düşerken çok ilginç bir şey oluyor. Yerden de buluta doğru bir akım oluyor. Bu açım yerden 100 metre yüksekliğe ulaşınca bulut seviyesindeki diğer açımla birleşiyor. Ve iletkenliği çok fazla olan bir koridor kısa devre yapıyor. İşte bundan sonra yıldırımı hiçbir şey durduramaz. Pozitif yük hızla buluta doğru onu nötr hale getirmek için yükselir. İşte yıldırımın havadan yere mi, yoksa yerden havaya mı oluştuğunu henüz net bilgi değildir..
saygıdeyerli menderez bey bir sornum olacak defineci neden turkiyede suclu gibi görünür avrupada dünyada serbesde bizde niye yasak neymiş yüzde ,/’10’/, verirler define bullana eeeyyy devletin başındaki zatlar daha bundan 20 sene 25 sene önce turistler gurubularla dağ bayir gezerdiler benim gibi coban el göz temasila sorardı helllo o ne elindeki harita bana elle harita yol haritası güzerga geldimiz ille ilçeler haritasdır tamada sizin ne işiniz var kuş uşmaz kervan geşmez allahhın sikdir ettiyi yerde dağbayir yerde kamp kurursunuz bisgiletli gurubun yan çantaların katmalı kürekler katmalı kazmalar sordum helo onlar ne biz daga tırmanyoruz elle gözle bana ifade ediyordu bu gece deyil ertesi gece yoklardı gitdim bakdıki bir iki baya yer kazımışlar kazıdıgı yerde taminme göre 100;130 santim kazmşlar gereksiz mazemelrin kazıdığ yere bırakmışlar yataklar içinde yatdığı cadırlar boşalidılar altını doldurdular T.C.devleti bunlara müsade var bize gelince yasak
Bizim kazdigimiz bir yerde de aynı yere 7 sefer yildirim düşmüş ne anlama geliyor